22 juni 2021 In de media

Vitesse trapt seizoen 2021 -2022 af

Vitesse heeft dinsdag met de eerste training de aftrap gedaan van het seizoen 2021 – 2022. De voltallige selectie, met uitzondering van de internationals Danilho Doekhi, Matus Bero en Eli Dasa, waren op Papendal aanwezig. Zij krijgen wat extra rust na een verlengd seizoen in verband met interlandverplichtingen.

Ook de nieuwe aanwinsten van Vitesse middenvelder Toni Domgjoni (FC Zürich), derde keeper Daan Reiziger (Ajax) en aanvaller Julian von Moos (FC Basel) sloten aan bij de Vitesse-selectie. De drie Vitessenaren Riechedly Bazoer, Oussama Tannane en Oussame Darfalou, die in hun laatste contractjaar lopen en een vertrekwens hebben, deden volop mee met de Vitesse-selectie die de eerste training afwerkte op Papendal.

Academie talenten

Voor de Vitesse academie-talenten Espen van Ee, Gyan de Regt en Giovanni van Zwam is het de eerste keer dat zij een voorbereiding van de A-selectie van Vitesse mee mogen maken. Zij krijgen de mogelijkheid om zich te bewijzen in aanloop naar het nieuwe seizoen.

De trainingen van Vitesse zijn in verband met de coronamaategelen vooralsnog besloten. Zondag aanstaande zal er een training worden afgewerkt die live per internetstream wordt uitgezonden. Vitesse zal haar supporters de komende dagen informeren.

Nieuwe stafleden

De Vitesse-selectie maakte voorafgaand aan de groepstraining kennis met de nieuwe stafleden Dick Schreuder (assistent trainer), Edwin Zoetebier (keeperstrainer) en Marink Reedijk (performance- en standaard situaties trainer)

Vitesse-trainer Thomas Letsch werkt de komende weken met zijn staf aan het ‘optrainen’ van de Vitesse-selectie richting de derde voorronde van de Conference League en de Eredivisie-competitie. Vitesse begint het Europese avontuur op 5 augustus. Eén week later staat de return op het programma. De eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen 2021-2022 staat op zondag 15 augustus 14.30 uur op het programma. Vitesse speelt dan een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Technisch directeur van Vitesse Johannes Spors is druk doende de Vitesse-selectie verder op peil te brengen. Vitesse wil op korte termijn een eerste keeper aantrekken als vervanger van de naar Ajax vertrokken Remko Pasveer. Spors wil Vitesse met het oog op de nationale en internationale ambitie van Vitesse de selectie in de breedte sterker maken. Mochten er nog basisspelers vertrekken, zal er bovendien geanticipeerd worden voor de desbetreffende positie.

Schema oefenduels

Met betrekking tot de voorbereiding zijn tot nu toe vijf wedstrijden bekend:

2 juli, Lokomotiv Zagreb vs Vitesse (tijd volgt, Oudenbosch)

6 juli, FC Nordsjaelland vs Vitesse (15.00 uur, locatie volgt)

13 juli, Vitesse vs OFI Kreta (tijd en locatie volgt)

16 juli, Schalke 04 vs Vitesse (18.00 uur, Gelsenkirchen)

23 juli, Go Ahead Eagles vs Vitesse (19.00 uur, Terwolde).

Het is nog onduidelijk of er publiek aanwezig kan zijn. Volg de berichtgeving op vitesse.nl en vitesse.org.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: