12 juli 2021 In de media

Yevgeny Merkel vindt nieuwe uitdaging; Henk Parren voorzitter RvC

Er heeft een wijziging plaatsgevonden in de Raad van Commissarissen van Vitesse. De aanleiding hiervoor is dat voorzitter Yevgeny Merkel, na bijna acht jaar zitting te hebben gehad in de RvC, een nieuwe uitdaging buiten Vitesse heeft gevonden. Henk Parren is reeds benoemd tot nieuwe voorzitter van de RvC.

Sinds december 2013 behoorde de 51-jarige Merkel tot de Raad van Commissarissen van Vitesse. In januari 2017 werd hij aangewezen als voorzitter. Merkel: “Ik ben er trots op dat ik bijna acht jaar deel heb mogen uitmaken van Vitesse en in deze periode de groei naar een moderne en goed georganiseerde club heb kunnen ervaren. Het is voor mij echter tijd voor nieuwe uitdagingen. Ik wil iedereen die verbonden is aan Vitesse bedanken voor een bijzondere samenwerking.”

Merkel heeft Vitesse bijtijds ingelicht over zijn keuze om een voor hem ontstane kans aan te nemen. Zijn positie als voorzitter is per direct ingenomen door Henk Parren, die al ruim vier jaar deel uitmaakt van de RvC. Hij heeft daarin zitting als afgevaardigde van de Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem”, waarvan hij sinds januari 2018 eveneens de voorzitter is.

Parren (63): “Al een geruim aantal jaren zet ik mij vanuit de achtergrond in voor onze bijzondere club en haar supporters. Met genoegen neem ik mijn verantwoordelijkheid door de positie als voorzitter van de RvC in te gaan vullen en vanuit deze rol een verdere bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en ambities van Vitesse.”

Naast Henk Parren (foto) heeft ook grootaandeelhouder Valeriy Oyf zitting in de Raad van Commissarissen, het toezichtsorgaan van Vitesse. Oyf: “Ik wil Yevgeny Merkel bedanken voor zijn jarenlange inzet voor onze club. Wij zullen op korte termijn een nieuw lid van de Raad van Commissarissen presenteren. Mijn inzet en betrokkenheid bij Vitesse blijven ongewijzigd.”

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: