12 augustus 2010 In de media

12e International coaching course van start

Vorige week vrijdag is de 12e International Coaching Course van de KNVB geopend. Maar liefst dertig coaches uit twintig landen krijgen twaalf dagen een kijkje in de keuken van het Nederlanse voetbal en die van Vitesse in het bijzonder.

Onder de deelnemers bevinden zich vier vrouwelijke coaches, vanuit de WorldCoaches projecten in Kenia, Zambia en India. Vitesse wordt tijdens de 12 dagen intensief gevolgd. Bij de wedstrijd tegen ADO Den Haag waren de dertig coaches present op de tribune.

Ook in de uitwedstrijd tegen Ajax zal dit het geval zijn. Daarnaast zijn de coaches uitgenodigd door hoofdtrainer Theo Bos om de tactische training voor de wedstrijd tegen Ajax te bezoeken.

WorldCoaches clinic
Diverse gastdocenten zullen hun opwachting maken en verder zal de groep ook aanwezig zijn bij het HollandBelgiumBid event in de Amsterdam ArenA. Tijdens het bezoek van de FIFA delegatie zal er een WorldCoaches clinic worden gegeven in het stadion. Zes coaches, die deel uitmaken van het WorldCoaches programma, zullen deze clinic samen met de KNVB docenten verzorgen.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: