5 november 2012 In de media

“Chelsea heeft een type Bony nodig”

Tomás Kalas genoot met volle teugen van de zege op Ajax. De Chelsea-huurling zag ploeggenoot Wilfried Bony weer uitblinken en denkt dat hij onhoudbaar is voor Vitesse.
"Deze overwinning is honderd procent verdiend", glundert Kalas na afloop tegen Goal.com. "Ajax heeft eigenlijk geen grote kansen gehad en wij scoren gewoon twee prima doelpunten. Op het laatst hadden we misschien nog wel 0-3 kunnen maken, maar dat was misschien iets teveel van het goede geweest."

"Niet altijd zoals tegen City"
De 19-jarige Tsjech vond niet zozeer dat Ajax erg tegenviel. "Dat kan ik niet zo goed zeggen. Ik kijk meer naar onze eigen prestatie en ik denk dat we het uitstekend hebben gedaan. We hebben heel georganiseerd gespeeld en daarom kwam Ajax niet in het spel. Dat is onze eigen verdienste. Het is in ons voordeel dat we in een lastige uitwedstrijd heel compact moeten spelen. Zo kan de tegenstander heel moeilijk kansen creëren. Ajax kan niet altijd zoals tegen Manchester City spelen, dus daar hebben we nu goed gebruik van gemaakt."

Met zijn directe tegenstander Ryan Babel had Kalas in de eerste helft nog wat moeite, maar later herstelde de rechtsback zich goed. "Dat was in het begin even lastig ja. Je weet bij hem toch niet precies wat hij doet. Het liefst gaat hij binnendoor, dat klopt, maar hij is ook een paar keer buitenom gegaan. Daar moest ik me even op instellen en dat ging vervolgens beter. Later tegen Viktor Fischer had ik minder problemen."

"In Tsjechië was Bony nog geen ster"
Vitesse won in Amsterdam door twee doelpunten van Wilfried Bony. Het Ivoriaanse fenomeen is hot, maar dat is wel anders geweest. "Toen hij nog in Tsjechië speelde was hij nog niet zo’n grote ster. Maar op dit moment heeft hij zoveel kwaliteit, niet normaal. Ik kan niet omschrijven hoe sterk hij is, want dat is ongelofelijk. Maar ook aan de bal is hij enorm goed en gaat hij heel makkelijk zijn man voorbij. Ik begrijp ook wel dat er geruchten gaan over een transfer, misschien wel naar Chelsea."

Kalas kent Bony dan ook al van voor zijn Vitesse-tijd. "Ik speelde met Sigma Olomouc tegen Sparta Praag. Het stond heel lang 0-0, ik mocht invallen en we kregen een strafschop tegen. Koelbloedig als hij is, schoot hij die onberispelijk raak waardoor we helaas verloren. Dat was het eerste wat ik van hem heb gezien. Zijn fysieke kracht imponeerde destijds ook al."

De Londenaren zijn naar verluidt geïnteresseerd in de Vitesse-aanvaller. Kalas, zelf nog altijd onder contract bij The Blues, begrijpt dat wel. "Chelsea heeft een speler als hij nodig op dit moment. Torres is wel altijd in beweging en hij verzet veel werk, maar hij is niet sterk genoeg. Sorry voor Torres, maar dat is mijn mening", verontschuldigt Kalas zich tegenover zijn collega. "Als Bony zo doorgaat is hij onhoudbaar voor Vitesse en ligt een transfer voor de hand. Voor ons zou het wel goed zijn als hij pas na dit seizoen vertrekt. Het is voor een speler ook lastig om halverwege een seizoen bij een nieuwe club te komen."

"Wellicht spelen we in de toekomst wel samen bij Chelsea. Dat zou echt mooi zijn. We praten wel veel met elkaar, ook omdat hij een beetje Tsjechisch spreekt. Over een transfer hebben we het echter nog niet gehad, maar het zou wel erg mooi zijn om over een tijdje samen met hem op Stamford Bridge te spelen", besluit Kalas met een lach.

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: