28 maart 2010 In de media

Greene: “Die van Kolk was nog mooier”

“Ik dacht dat ik mooi scoorde, maar die van kolk was nog mooier.” Vitesse won zaterdagavond de belangrijke competitiewedstrijd tegen Willem II (2-1). De doelpunten van de Arnhemmers kwamen op naam van Serginho Greene en Santi Kolk, de een nog mooier dan de ander.

De opluchting bij de Arnhemmers was na afloop groot. "Dit voelt goed", vertelde Greene. "We hebben er hard voor gewerkt en het moest toch een keer gebeuren dat we thuis gingen winnen."

"Deze wedstrijd moest echt gewonnen worden", vervolgt Greene op de clubsite. "We hebben de drie punten ook dik verdiend.” Greene zette Vitesse vlak voor rust op een belangrijk moment op 1-1. Uit een afgeslagen corner kwam de bal ineens voor de voeten. "De bal ging omhoog en ik dacht ‘ik ga voor de tweede bal’ en hij ging er goed in. Ik dacht dat ik mooi scoorde, maar die van Santi was nog mooier."

Kolk maakte een prachtige goal met zijn eerste balcontact, maar na afloop stond zijn gezicht alweer snel strak. "Je moet de zaken wel in perspectief zien", zegt de aanvaller aan Omroep Gelderland. "Ja ik ben gefrustreerd omdat ik op de bank zit. En dan scoor ik de winnende. Maar hoe Piet Velthuizen zich opstelt na het overlijden van zijn vader is ongelooflijk. Zo heb ik het nog niet eerder meegemaakt."

Behalve mooi was de goal van Kolk ook heel erg belangrijk. "We hebben weer een beetje lucht gekregen. Eindelijk stonden we er toen het moest." Ook middenvelder Nicky Hofs was blij met de overwinning. "Dit is zeker mooi. Het moest er gewoon een keer van komen. Ik denk zeker dat het een verdiende overwinning is. We hebben de gehele wedstrijd genoeg kansen gehad. We zijn er met het hele team achter gaan staan en het is mooi dat we daardoor twee keer scoren."

Doelpunt Greene op YouTube

Voetbalzone

Hoofdsponsor: