1 mei 2017 In de media

“Europa in en het liefst met Vitesse”

Ricky van Wolfswinkel vindt het niet erg om bij Vitesse te moeten blijven na een uitstekend seizoen in de Eredivisie. Hij ruikt succes.
Van Wolfswinkel schonk Vitesse de KNVB Beker met twee doelpunten in de finale tegen AZ. De aanvaller vond in de Eredivisie ook al achttien keer het net. Hij kent een uitstekend seizoen maar denkt niet direct aan een stap hogerop.

De beker verdient een mooiere naam
“Natuurlijk. Ik wil Europa in en het liefste met Vitesse. Ik heb hier voor een aantal jaar getekend om iets moois neer te zetten. Dit is een geweldige eerste stap, maar Vitesse is nog niet klaar”, zegt Van Wolfswinkel.

De spits stond eerder al eens onder contract bij Vitesse. Hij belandde via FC Utrecht in het buitenland. Sinds afgelopen zomer is hij terug in Arnhem. “Om dan met elkaar na 125 jaar eindelijk de eerste prijs van de club te pakken, is fantastisch. Mooier kan je het niet krijgen.”

“Iedereen wist dat we al 125 jaar geen prijs hadden gewonnen, ook de buitenlandse jongens. Dat legde extra druk op deze wedstrijd. Ik loop al heel wat jaren bij deze club rond en heb ook de mindere periode meegemaakt. Ik ben teruggekomen om lekker te voetballen, doelpunten te maken en prijzen te winnen. Mooi om te zien hoe Vitesse gegroeid is.”

Goal.com / Foto’s SV

Hoofdsponsor: