26 september 2014 In de media

“Hoeveel jongens van 20 hebben een basisplaats in de Eredivisie?”

Robin Gosens is blij dat hij dit seizoen niet bij Vitesse speelt. De verdediger is verhuurd aan promovendus FC Dordrecht en maakt het daar naar eigen zeggen bijzonder goed.
In Dordrecht miste de Duitser nog geen minuut. Afgelopen weekeinde wist hij tegen Excelsior (1-1) zijn eerste treffer in de Eredivisie te maken. "Ik heb mijn kans gepakt. Hoeveel jongens van twintig jaar hebben een basisplaats bij een ploeg uit de Eredivisie? Ik voel veel vertrouwen van de trainers", zegt Gosens, die het zaterdagavond met FC Dordrecht opneemt tegen 'zijn' Vitesse, in De Gelderlander.

"Maar ik speel nu voor FC Dordrecht en zal alles voor die club geven. De club is kleiner dan Vitesse. Het is één grote familie. Er wordt veel plezier gemaakt, maar iedereen weet wanneer er gepresteerd moet worden. Toen ik afgelopen zomer hoorde dat Dordrecht met mij de Eredivisie in wilde, dacht ik: waarom niet? Bij Vitesse spelen veel grote namen. Ik achtte mijn kans op speeltijd bij Dordrecht veel groter", aldus Gosens.
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: