14 mei 2018 In de media

“Ik word vijf keer per nacht wakker van de pijn in mijn benen”

Vitesse hoopt zich via de finale van de play-offs tegen FC Utrecht te plaatsen voor de tweede voorronde van de Europa League en de eerste ontmoeting staat voor dinsdagavond op het programma in GelreDome. Guram Kashia geeft aan dat hij tegen het einde van het seizoen aanhikt en dat hij op zijn tandvlees speelt.
“Dit seizoen is heel lang geweest. Deze vier extra wedstrijden volgen nu zo snel op elkaar, waardoor het moeilijk herstellen is. Fysiek ben ik oké, maar in het hoofd loopt de batterij leeg”, aldus de aanvoerder, die eraan toevoegt dat hij ook in het dagelijks leven maar moeilijk los kan komen van de intensiteit die het voetbal met zich meebrengt.

“Na de wedstrijd, zeker ’s nachts, is het heel moeilijk om te slapen. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt. Ik slaap niet écht. Ik word vijf keer per nacht wakker. Je benen zijn dan zo moe dat je wakker wordt van de pijn. Herstellen duurt vijf tot zes uur per dag, waarin je puur moet liggen of een behandeling moet nemen”, vervolgt Kashia.

“Men weet meestal niet wat er naast het veld allemaal gebeurt. Als je professional bent, moet je ook zo professioneel zijn om élke wedstrijd te kunnen spelen. Daar zitten zoveel uren in. Saaie uren, met fietsen, stretchen of anderhalf uur plat liggen. Zonder ergens over te klagen, want dit is het leven waarvoor ik heb gekozen en het is prachtig.”

Voetbalzone / foto’s SV

Hoofdsponsor: