2 november 2012 In de media

“Terugkeer naar Ajax is nu niet aan de orde”

Vitesse gaat zaterdag op bezoek bij Ajax, voor Jan-Arie van der Heijden is het een terugkeer bij zijn oude club. De linkspoot maakte in de zomer van 2011 de overstap van Ajax naar Vitesse. Het gebeurde na de komst van Theo Janssen en een gesprek met trainer Frank de Boer.
"Dat was op trainingskamp. Ajax had Theo Janssen gehaald en Jan Vertonghen was onomstreden", zegt Van der Heijden tegenover Ajax Life. "Bovendien had Ajax Vurnon Anita nog achter de hand. Ik hoefde niet weg, maar wilde gewoon speelminuten maken. Dat ze nu zijn vertrokken, is iets waar ik niets mee kan. Het loopt zoals het loopt."

Nu speelt Van der Heijden samen met Janssen bij Vitesse, tot zijn eigen genoegen. "Voor de herkenbaarheid van de club naar de supporters toe is het natuurlijk ontzettend belangrijk. Theo brengt bravoure en neemt met zijn ervaring andere jongens op sleeptouw. In het veld kunnen we elkaar gemakkelijk vinden. Ik kan altijd de bal bij hem kwijt. Wij proberen samen de voetballende opbouw voor onze rekening te nemen."

Of Van der Heijden ook volgend seizoen nog met Janssen speelt is onduidelijk. De verdediger annex middenvelder is in het bezit van een aflopend contract, waar Vitesse een eenzijdige optie heeft om de verbintenis tot medio 2015 te verlengen. "Ik moet gewoon goed spelen en zien wat er gebeurt. Een terugkeer naar Ajax is wat mij betreft nu niet aan de orde."

Voorlopig ligt de focus op de Eredivisie, waar de club uit Arnhem momenteel tussen de topclubs staat op de ranglijst. Een titel lijkt niet realistisch, hoewel Van der Heijden het nog niet uit wil sluiten. "Ajax, PSV en FC Twente hebben sterkere selecties, maar in het voetbal is alles mogelijk. Wij weten na de huidige serie tegen AZ (2-1 nederlaag, red), Ajax, FC Twente, NEC en PSV of we terecht als een outsider kunnen worden gezien."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: