15 september 2011 In de media

“Van den Brom past heel goed bij ambities Vitesse”

Jan-Arie van der Heijden maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Vitesse, bij die club speelt hij echter wel volgens het ‘Ajax-concept’. De linkspoot voelt zich daarom thuis bij de club uit Arnhem, maar dat komt ook door John van den Brom.

"Wat ik zo in hem waardeer is dat hij positief communiceert naar alle spelers toe", zegt Van der Heijden over zijn trainer in gesprek met Voetbal International. "Op de manier houdt hij de ploeg bij elkaar. Hij is duidelijk en positief, maar zegt af en toe wel waar het op staat, zoals afgelopen zaterdag na de wedstrijd tegen AZ. Iedereen gaat voor hem door het vuur, en dat was vorig seizoen bij ADO Den Haag natuurlijk niet anders. Ik denk dat hij heel goed bij de ambities van Vitesse past."

De 23-jarige middenvelder vindt dat Van den Brom iets weg heeft van Ajax-trainer Frank de Boer. "Qua spelopvatting zeker. Ze prediken allebei aanvallend voetbal, niet zo gek als je weet dat Van den Brom bij Ajax heeft gespeeld. Wat dat betreft speelt Vitesse een beetje vanuit het Ajax-concept, en dus voel ik me hier wel thuis. Meer dan vorig seizoen bij Willem II, toen we juist altijd moesten anticiperen op het spel van de tegenstander. Zeker in thuiswedstrijden moeten wij nu het spel kunnen dicteren."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: