19 december 2012 In de media

“Vitesse groeit, waarom zou ik dan weggaan bij de club?”

Marco van Ginkel gelooft in het kampioenschap van Vitesse. De middenvelder van de Arnhemmers beseft echter wel dat het wel of niet blijven van Wilfried Bony mee zal gaan spelen.
Marco van Ginkel gelooft in het kampioenschap van Vitesse. De middenvelder van de Arnhemmers beseft echter wel dat het wel of niet blijven van Wilfried Bony mee zal gaan spelen, zo vertelde hij aan Voetbal International.

"Alles kan en iedereen ziet dat we op de goede weg zijn", begon Van Ginkel. "We hebben elke club een keer gehad en staan terecht in de top. Bovendien hebben we gewonnen bij PSV en Ajax. Dat laat zien dat er veel kwaliteit in deze selectie zit. Het wel of niet vertrekken van Bony gaat wel meespelen. Ik weet niet of hij blijft, maar ik hoop het wel. Een speler als Bony heb ik nog nooit gezien."

Een vertrek van de kersverse Nederlands international zit er niet in. "Vitesse groeit, waarom zou ik dan weggaan bij de club? Alle belangstelling is leuk, maar meer ook niet. Ik kan nog veel beter worden, veel sterker. Fysiek heb ik mijn groeispurt gehad, en bij Vitesse zijn alle voorwaarden aanwezig om mezelf verder te ontwikkelen."

Ook sprak Van Ginkel over zijn debuut voor het Nederlands elftal. "Dat was een absoluut hoogtepunt. Ik was destijds nog negentien jaar en dan ben je niet zo snel met het grote Oranje bezig. Ik was blij verrast met de uitverkiezing en heb het als een bijzondere week ervaren. De sfeer was ontspannen en dat ik mijn debuut mocht maken in een wedstrijd tegen Duitsland was natuurlijk fantastisch. Volgens mij was het hele dorp uitgelopen voor die wedstrijd. En hoewel het niet de meest spectaculaire pot was, voelde het toch als een heel speciaal moment."

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: