11 mei 2012 In de media

“Ze gaan een Vitesse zien dat ze nog nooit zagen”

Frank van der Struijk was donderdag bij twee onterechte treffers van NEC betrokken. De Vitesse-verdediger liep daarom na afloop witheet door de catacomben. “De manier waarop Eric Braamhaar reageert, getuigt niet van klasse.”
"Ik zag de verdedigers gewoon weer druk zetten", kijkt de rechtsback in gesprek met VoetbalPrimeur terug op het moment waarop een bal die niet over de lijn was, werd beoordeeld als treffer. "Op een gegeven moment vlagt de grensrechter toch. Dan zak je wel even door de grond en denk je: toch niet weer."

Even eerder werd een duel tussen Van der Struijk en Género Zeefuik namelijk al bestraft met een penalty. "NEC speelde de bal door het midden, hij draaide weg en trok mij naar de grond. Vervolgens zegt Braamhaar: ‘Je moet maar slimmer zijn’. Dan denk ik dat hij zo slim had moeten zijn om twee keer niet te fluiten."

"Dit heb ik nog nooit meegemaakt, terwijl ik aardig wat wedstrijden heb gespeeld", vervolgt hij. "Natuurlijk is er wel eens een scheidsrechter die een fout maakt, iedereen maakt fouten. Maar dit mag niet gebeuren. Zijn reactie getuigt niet van klasse. Meer zal ik er niet op zeggen, want dan kom ik in de problemen."

Toch blijft Van der Struijk strijdbaar. "We hebben iets recht te zetten na vanavond. NEC kan de borst wel natmaken. Ik ben boos en teleurgesteld, dat speel ik het liefst nu al weg. Maar we moeten wachten tot zondag. NEC gaat een Vitesse zien dat ze nog nooit gezien hebben."

Volgens trainer John van den Brom kan de manier waarop de nederlaag tot stand kwam ook positief werken. "Het hele team is overschaduwd door die twee beslissingen", zegt Van der Struijk. "We zijn ontzettend gemotiveerd voor zondag. De trainer gaf al aan dat deze wedstrijd misschien vooral een voordeel voor ons is."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: