25 oktober 2011 In de media

“Zonder Jordania was Vitesse er niet meer geweest”

Merab Jordania nam vorig jaar Vitesse over en dat was zeer belangrijk voor Vitesse. Volgens technisch directeur Ted van Leeuwen had Vitesse anders niet meer bestaan. Van Leeuwen is ook zeer te spreken over Jordania als persoon.
"Hij is charmant, als een Duitser. We hebben dagelijks contact. Het is fijn samenwerken, Jordania heeft behoorlijk vel verstand van voetbal en is open minded. Soms ga ik bij hem thuis een hapje eten. Dan word ik volgepropt met Georgisch eten. Echt heerlijk, een beetje Aziatisch. Jordania is warme, zachte man, die moeilijk nee kan zeggen", vertelde Van Leeuwen in NUsport.

"Wat ik dacht toen Jordania Vitesse overnam? Niet veel", vervolgde de technisch directeur verhaal. "In de media verschenen meteen grote verhalen over zijn veronderstelde criminele verleden. Typisch Nederlands. Ik zal hem nooit vragen naar zijn herkomst van zijn geld, dat is mijn zaak niet. De KNVB heeft uitgebreid onderzoek verricht en niks dubieus gevonden, daar vertrouw ik op."

Jordania liet al weten uiteindelijk kampioen te willen worden met Vitesse. Van Leeuwen is niet bang dat de Georgiër er op een gegeven moment mee stopt. "Ik vrees niet dat Jordania Vitesse plotseling in de steek laat. Hij heeft het geweldig naar zijn zin in Arnhem. (…) En stel: hij stopt wel. Dan nog heeft hij ons een hoop opgeleverd. Zonder Jordania was Vitesse er niet meer geweest."

Door de komst van Jordania is er veel mogelijk in Arnhem. Zo wist de club onder meer Anthony Annan te huren van Schalke 04 en werd in de winterstop van vorig seizoen aanvaller Wilfried Bony voor miljoen euro gekocht van Sparta Praag. Daarnaast heeft Jordania goede contacten met Chelsea, waarvan zijn vriend Roman Abramovich de eigenaar is. Vitesse staat op dit moment op een keurige vijfde plek in de Eredivisie onder leiding van trainer John van den Brom.

Soccernews

Hoofdsponsor: