14 oktober 2011 In de media

‘Achteraf had ik nooit voor Vitesse moeten kiezen’

Niet lang na de komst van Merab Jordania naar Vitesse arriveerde ook Nacer Barazite in Arnhem. De verwachtingen van de vleugelaanvaller waren hooggespannen, aangezien hij werd gehuurd van Arsenal.
Toch werd het verblijf van Barazite een teleurstelling en uiteindelijk switchte hij naar Austria Wien. Daar maakt de vleugelaanvaller het wél waar, dit seizoen.

In negen competitieduels vond Barazite al vier keer het net en in de Europa League (inclusief voorronden) was het zelfs al zes keer raak. In retrospectief ziet de 21-jarige Arnhemmer dat de stap naar Vitesse niet de juiste was. “Achteraf had ik nooit voor Vitesse moeten kiezen. Het was heel onrustig in de club, ik heb drie trainers meegemaakt en allerlei nieuwe buitenlandse spelers. Je zag het terug in de resultaten, maar ook in de sfeer”, zegt Barazite tegen Voetbal International.

“De transfer werd ook afgesloten op de laatste dag van de transferperiode. Daar heb ik van geleerd. Een aanbod kan nog zo mooi klinken, als het in een club niet goed zit moet je er niet instappen. Helemaal niet als jong talent dat op zoek is naar speelminuten”, voegt hij toe. Barazite kwam uiteindelijk tot tien duels voor Vitesse; zes als basisspeler en vier als invaller. Tegen Flevo Boys, in de tweede ronde van de KNVB-Beker, maakte hij zijn enige twee doelpunten.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: