27 september 2016 In de media

‘Adje’ wil vlammen in Arnhem

Adnane Tighadouini maakt in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht zijn debuut voor Vitesse en bekroont dat met een doelpunt. Een doorbraak bleef daarna echter uit, waardoor de Marokkaan vertrok.
Ruim vijf jaar na zijn debuut streek de aanvaller weer neer op het oude nest. FCUpdate.nl sprak met Tighadouini over de weg van Vitesse naar Malaga, en weer terug.

Van Arnhem naar Malaga
Tighadouini sloot in 2003 aan in de jeugdopleiding van Vitesse en kan zich nog goed herinneren dat hij, na een snuffeljaar bij de eerste selectie en uitleenbeurten bij FC Volendam en SC Cambuur, aan de vooravond van zijn grote doorbraak in het eerste elftal stond. Het liep echter anders dan gepland. "Ik had voor mijn gevoel een basisplaats afgedwongen en speelde lekker, maar toen raakte ik geblesseerd aan mijn lies. Dat duurde heel lang, waardoor ik een half jaar weinig gespeeld heb. Toen ben ik maar verkast naar NAC Breda. Daar ging het vervolgens heel goed", aldus Tighadouini, die vijftien goals in 42 eredivisieduels voor NAC maakte.

Het ging bij NAC zo goed, dat Adje een transfer naar Malaga afdwong. Zijn avontuur in Zuid-Spanje begon uitstekend. De Edenaar kwam onder coach Javi Gracia steeds meer aan spelen toe en maakte in oktober 2015 een belangrijk doelpunt tegen Deportivo La Coruña. "Ik begon eerst met invalbeurten en dat ging heel goed. Op een gegeven moment had ik een basisplaats en bleef het lekker gaan", blikt Tighadouini terug. "Ik speelde veel en was steeds belangrijk. Op een gegeven moment was het echter opeens klaar en speelde ik niet meer. Dat was wel lastig."

"Hoe dat kwam? Ik weet het niet", vervolgt Tighadouini. "Ik probeerde de achterliggende reden te zoeken, maar ik kon het niet begrijpen. In de laatste twee wedstrijden voordat ik mijn plek verloor werd ik namelijk verkozen tot Man of the Match en was ik bovendien belangrijk met een goal. Toen ik vervolgens terugkwam van de Marokkaanse ploeg, speelde ik opeens niet meer", herinnert de 23-jarige aanvaller zich.

En weer terug naar Arnhem
Een verhuur aan Kayserispor bood uitkomst, maar liep ook uit op een teleurstelling. "Dat was geen lekkere periode, door een blessure. Na een paar wedstrijden scheurde ik namelijk mijn hamstring af op de training, dat was heel ongelukkig. Ik heb daarom maar weinig gespeeld in het afgelopen jaar", stelt Tighadouini, die na zijn periode in Turkije terug zou gaan naar Malaga, maar al snel van plannen moest wisselen. "Er kwamen vier of vijf nieuwe aanvallers, waardoor ik al tijdens mijn vakantie te horen kreeg dat er geen plek meer was voor mij. Dat was natuurlijk zuur en moeilijk, omdat ik wilde vechten voor mijn plek", aldus de Marokkaan.

Een comeback naar Vitesse kwam voor Tighadouini op het perfecte moment. Enig nadeel was dat hij zich pas laat meldde in Arnhem en daardoor geen enkel duel speelde in de voorbereiding. "Daarom moet ik nu weer eerst wedstrijdritme opdoen", zegt de aanvaller, die zondag tegen FC Twente (2-1 verlies) voor het eerst weer in de basis stond in een eredivisiewedstrijd. "Het voelde goed. Het zat er al even aan te komen. Ik werk hard en het was belangrijk om ze snel mogelijk weer fit te worden."

In alle opzichten beter
Een succes werd de eerste basisplek sinds zijn rentree bij Vitesse nog niet. Er werd met 2-1 verloren in Enschede en Tighadouini bleef wegens fysieke klachten na rust achter in de kleedkamer. "Als je de kans krijgt in de basis, dan wil je die met beide handen grijpen. Ik had echter de pech dat ik bij mijn tweede schot tegen Twente wat last kreeg van m'n lies. De pijn bleef aanwezig, waardoor ik mezelf in de rust uit voorzorg liet wisselen. Ik denk dat ik op tijd ben gestopt en dat de schade daarom wel meevalt", stelt Tighadouini. "Jammer dat ik eruit moest, maar ik ben wel blij dat ik hier weer ben en dat ik weer lekker kan voetballen."

De thuiswedstrijd tegen FC Groningen van komende zaterdag lijkt dus geen probleem te worden voor Tighadouini, die het publiek van Vitesse zo snel mogelijk weer wil trakteren op fraaie acties en doelpunten. De Marokkaan wil laten zien dat de Tighadouini van 2016 stukken beter is dan de Tighadouini van 2011. "Ik ben nu veel verder. Ik ben slimmer en beter, in alle opzichten. Alle ervaringen heb ik gebruikt om te groeien als speler."

"Natuurlijk wil ik nog slagen bij Malaga"
"Fit blijven is het belangrijkste, daar ben ik volop mee bezig. Ik wil zo belangrijk mogelijk zijn voor het team", zegt Tighadouini verder over zijn doelen. De huurling van Malaga kijkt nog niet te veel naar de toekomst, maar weet dat Vitesse een koopoptie in de huurovereenkomst heeft bedongen. "Natuurlijk wil ik nog slagen bij Malaga. Ik begon daar heel goed en het voetbal is daar erg mooi en aansprekend. Maar ik zie het wel. Ik focus me nu volledig op Vitesse en denk nu niet aan Malaga. Ik wil hier gewoon laten zien wat ik kan, ik wil hier vlammen. Dan zien we aan het einde van het seizoen wel wat er gebeurt."

FC Update / Foto’s SV

Hoofdsponsor: