25 oktober 2014 In de media

‘Afgezien van de strafschop zijn ze nauwelijks op onze helft geweest’

Het contrast tussen Peter Bosz en collega Eric Hellemons na afloop van het duel tussen Vitesse en NAC Breda was groot.
De coach van de thuisploeg bleek nog altijd zwaar ontdaan door het 2-2 gelijkspel, terwijl Hellemons het 'gestolen' punt bejubelde als een overwinning.

"Zeker voor de rust zijn we een paar keer erg goed weggekomen", verklaarde de interim-coach van de bezoekers. Hellemons lichtte zijn uitstekende doelman Jelle ten Rouwelaar eruit. Het was vooral dankzij hem dat NAC in de eerste 45 minuten de schade beperkt hield.

Na rust kwamen de bezoekers langszij en dat gebeurde nog eens nadat Marko Vejinovic er met zijn tweede treffer van de avond 2-1 van had gemaakt. "Dit is een geweldig punt, misschien zelfs wel een gestolen punt, maar die smaakt wel heel erg lekker", zei de coach.
 

Als gezegd kon het contrast met Bosz niet groter zijn. Volgens de oefenmeester had zijn elftal de wedstrijd gewoon moeten winnen. "Ik ben hier echt doodziek van", foeterde hij. "Niet alleen omdat we veel kansen hebben gemist, maar die twee tegendoelpunten waren grove individuele fouten. Dat mag ons niet gebeuren."

Verdediger Jan-Arie van der Heijden beaamde dat. "We doen onszelf tekort, dit voelt als een verlies", zei hij voor de camera van FOX Sports. "Afgezien van de strafschop zijn ze nauwelijks op onze helft geweest."
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: