27 september 2019 In de media

‘Alleen als wij honderd procent geven, zijn we een goede ploeg’

In de achtste speelronde van de Eredivisie gaan we op bezoek bij RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion treffen we de huidige hekkensluiter van de competitie, maar de resultaten uit het verleden leren dat de uitwedstrijd vs RKC altijd erg lastig is. Met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en aanvaller Oussama Tannane blikken we vooruit op het duel met de Brabanders.
Vorig weekend boekten we een moeizame zege op Fortuna Sittard. Pas in de laatste tien minuten maakte het team van Slutskiy een 1-2 achterstand ongedaan en won Vitesse met 4-2. Mede dankzij twee kopgoals van onze aanvoerder Bryan Linssen. “Ik ben erg trots op de comeback van het team”, begint Slutskiy. “We hadden het erg lastig en bovendien komen we twee keer op achterstand. Dan is het helemaal moeilijk om de wedstrijd om te draaien, maar het is ons wel gelukt. Dat zegt iets over de mentaliteit van deze groep.” De hoofdtrainer zag in de tweede helft een ander Vitesse. “Alleen als wij honderd procent geven, zijn we een goede ploeg. Anders zijn we niet beter dan de tegenstander. Er zit geen groot gat tussen de teams in de Eredivisie.” 

Slutskiy verwacht zondag een getergd RKC, die een reactie wil geven tegenover het eigen publiek na de 4-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam. “Ze zullen erg gemotiveerd zijn om voor de eerste keer dit seizoen te winnen. Ze hebben een voetballende ploeg met goede aanvallende spelers. Tegen FC Twente (3-3) deed RKC het uitstekend en tegen PSV kwamen ze op voorsprong. We weten wat we kunnen verwachten en zullen er alles aan doen om te winnen. Want ook wij hebben een hele goede ploeg.”

Tannane was vorige week één van de uitblinkers met twee assists. “Ik krijg een vrije rol van de trainer en daar ben ik heel erg blij mee. Ik ben aardig tevreden over hoe het nu gaat. Tegen RKC zal het beter moeten als tegen Fortuna, want we willen bovenin blijven meedoen. We moeten de lijn van de overwinningen dus doortrekken. Ik verwacht vechtvoetbal van RKC, want ze wachten nog op de eerste overwinning. Wij moeten ons van onze beste kant laten zien en gaan voor de drie punten.” 

Charly Musonda Jr & Hilary Gong ontbreken in Waalwijk vanwege een blessure.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: