23 oktober 2012 In de media

‘Amerikaan Gansler wordt directeur Vitesse’

Vitesse lijkt een commercieel directeur uit de Verenigde Staten te krijgen. Volgens Dagblad de Gelderlander heeft interim-directeur Erwin Kasakowski dinsdag laten weten dat Peter Gansler de nieuwe commerciële man in Arnhem wordt.
Kasakowski zou zijn uitlatingen hebben gedaan tijdens een een avond van de businessclub van Vitesse in GelreDome.

Vitesse zit zonder commercieel directeur sinds Marie-José Helle in juni bedankt werd voor bewezen diensten.

Gansler is de zoon van Bob Gansler, die in het verleden bondscoach van de VS was. Zelf werkte hij jaren voor Adidas, waarvan de laatste drie voor Adidas International in Amsterdam.

Vitesse moet de komst van de Amerikaanse directeur nog bevestigen.


Vitesse stelt Amerikaan als commercieel directeur aan

Peter Gansler wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe commercieel directeur van Vitesse. De Amerikaan, die in het verleden bij Adidas werkte en een leidinggevende functie bij de Amerikaanse voetbalcompetitie (MLS) had, heeft zelf al aangegeven graag naar Arnhem te willen komen.

‘Het is nog niet officieel, aangezien het formeel nog moet worden afgerond’, laat een woordvoerster van de club weten aan Voetbal International. ‘Momenteel is het 99 procent zeker, maar verwacht wordt dat het de komende dagen rond komt.’

Gansler volgt daarmee Marie-José Helle op, die haar contract afgelopen zomer niet verlengd zag worden. Gansler heeft zelf ook een verleden als voetballer. Het inmiddels opgeheven Milwaukee Rampage had hem eind jaren negentig onder contract. Het is hoogst ongebruikelijk dat een Nederlandse voetbalclub een buitenlander in dienst neemt als commercieel directeur.

FC Update / Omroep Gelderland TxT / Foto Adidas

Hoofdsponsor: