23 februari 2011 In de media

‘Barcelona denkt aan Ferrer als opvolger van Enrique’

Josep Guardiola zet woensdag zijn handtekening onder een langere samenwerking met Barcelona, maar de koploper van de Primera División kijkt ook met een schuin oog naar het tweede elftal.
Barcelona B, dat onder leiding staat van Luis Enrique, bivakkeert momenteel op een negende plaats in de Primera División en derhalve kan de oud-international op veel belangstelling rekenen.

Het contract van Luis Enrique loopt nog tot volgend jaar zomer door. Barcelona vreest dat diverse Primera División-clubs de ex-middenvelder in de zomer zullen benaderen. Twee trainers zijn volgens Sport bij Barcelona in beeld om een eventueel vertrek van Luis Enrique op te vangen: Lluis Carreras van Sabadell en Albert Ferrer, sinds enkele maanden hoofdtrainer van Vitesse.

Carreras zou naar verluidt de beste papieren hebben. De ex-verdediger is voorstander van aanvallend voetbal en de introductie van jonge spelers. Sabadell staat tweede op het op twee na hoogste niveau van Spanje. Ferrer is pas aan zijn eerste baan als coach toe en kent bij Vitesse een moeilijke start. De prestaties van Óscar Garcia, trainer van Juvenil A van Barcelona, worden ook in de gaten gehouden.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: