15 juni 2012 In de media

‘Bij Vitesse geen witte hal, wel dezelfde gedachtegang’

Vitesse maakte eerder vandaag bekend Edwin Goedhart te hebben ingelijfd als hoofd medische zaken vanaf komend seizoen. De 48-jarige Haarlemmer liet in februari al weten Ajax te verlaten na het huidige seizoen (30 juni), vanwege een verschil van visie met de huidige clubleiding.
"Vitesse is een ambitieuze club, die de medische staf heeft uitgebreid," legt Goedhart aan Ajaxlife.nl zijn reden om naar VItesse te gaan uit.

Uitbreiden
Rustig was het niet in Amsterdam, rustig is het ook niet in Arnhem, waar eigenaar Merab Jordania schoon schip lijkt te maken. De directie staat onder druk, trainer John van den Brom vertrok. Goedhart heeft echter alle vertrouwen in een vruchtbare samenwerking.

"De gedachten binnen de club over het medische beleid veranderen daardoor niet. Er is een plan om de medische staf uit te breiden, daarom is bijvoorbeeld ook Jos Kortekaas teruggehaald (van Ajax, red.). Er moet een professionaliseringsslag worden gemaakt, daar zal ik mede leiding aan gaan geven als hoofd medische zaken. We zullen minder budget hebben dan bij Ajax, er zal niet direct een witte hal komen, maar je kunt wel via dezelfde gedachtegang werken."

Talkshow
Goedhart vergeleek deze week Ajax met een mooie vrouw. ‘Leuk om naar te kijken, maar je moet er niet mee praten. In de praktijk valt het dan vaak tegen’, zou hij in een talkshow in Haarlem hebben gezegd, als een sneer naar Ajax. De uitspraak is echter verkeerd uitgelegd, stelt de clubarts. "Ik wilde helemaal niet natrappen, ik heb ook een goede band met de meeste mensen binnen Ajax, en ik vind het nog steeds een mooie club."

Hoe hij de uitspraak wel bedoelde? "Mijn broer zat ook in die talkshow en hij zei dat voor Ajaxsupporters, zoals hij, het mooie van de club eraf was door alle informatie die naar buiten kwam of werd gelekt. Ik wilde met die ‘mooie vrouw’ alleen aangeven dat je als fan eigenlijk alleen naar Ajax wil kijken, en niet alle ins en outs hoeft te weten. Je wilt dat er een bepaalde magie blijft bestaan. Het is voor supporters helemaal niet prettig om alles te weten."

Ajaxlife

Hoofdsponsor: