7 november 2012 In de media

‘Bony komt nog tekort voor absolute Engelse topclub’

Hij heeft aangegeven aan het einde van het seizoen, en liever nog in de winterstop, te willen vertrekken. Wilfried Bony is momenteel hot. “Voor een absolute topclub komt hij nog tekort.”
Dat vertelt Piet de Visser, talentenscout van onder meer Chelsea, tegenover AD Sportwereld. Bony velde afgelopen zaterdag met twee treffers in de Amsterdam ArenA regerend kampioen Ajax met 0-2 en staat al op twaalf treffers. De 23-jarige international van Ivoorkust wil vertrekken uit Arnhem.

"Ik ben een liefhebber van Wilfried Bony. Het scoren gaat hem makkelijk af, maar hij moet werken aan zijn snelheid. Voor een absolute topclub als Manchester City of Chelsea komt hij nog net tekort. Maar hij kan op dat niveau wel komen", vertelt De Visser in AD Sportwereld.

"Kiest hij nu al, bijvoorbeeld vanwege het geld, voor zo’n team, dan komt hij misschien op de bank terecht. En volgens mij is Bony geen type die wissel kan staan, hij moet wel wekelijks spelen. Misschien dient Bony eerst een tussenstap te maken, al adviseer ik om nog een jaar bij Vitesse te blijven. Laat hem eerst eens kampioen worden met Vitesse. Misschien dit jaar al, anders volgend seizoen. Lukt dat, dan stijgt zijn marktwaarde ook."

Soccernews

Hoofdsponsor: