15 januari 2019 In de media

‘Büttner in beeld bij Fortuna Düsseldorf’

Alexander Büttner staat in de belangstelling van Fortuna Düsseldorf. De club uit de Bundesliga wil de linksback nog deze winter overnemen van Vitesse.
De avances uit Duitsland komen op een pikant moment. Büttner (29) is al enige tijd met Vitesse in gesprek over een nieuwe verbintenis. Zijn huidige overeenkomst loopt op 1 juli van dit jaar af.

De Arnhemse club heeft Büttner een eerste contractvoorstel gedaan. De back heeft meermaals te kennen gegeven bij voorkeur in Arnhem te blijven.

Avonturen
Büttner staat sinds de winter van 2017 onder contract bij Vitesse. Hij keerde terug in Arnhem na avonturen bij Manchester United, RSC Anderlecht (huurperiode) en Dinamo Moskou. In Engeland vierde hij in 2013 met United de landstitel. In Moskou moest hij vertrekken, omdat de club in financiële problemen belandde.

Na zijn rentree bij Vitesse beleefde Büttner zware tijden. De back werd begin 2018 door toenmalig coach Henk Fräser door gewichtsproblemen zelfs uit de selectie gezet.

Meest waardevol
Maar Büttner knokte zich knap terug. In de eerste helft van deze competitie was hij op basis van de cijfers van statistiekenbureau OptaSports de meeste waardevolle speler bij Vitesse. Hij creëerde in 14 duels 26 kansen, gaf 65 voorzetten en won 62 persoonlijke duels.

Fortuna Düsseldorf moet in Duitsland de strijd om handhaving aan. De club staat met achttien punten op de veertiende plek in de Bundesliga, net achter Schalke 04 en net voor FC Augsburg. 1.FC Nürberg en Hannover 96 staan met elf punten onderaan.

Fortuna hervat de competitie zaterdag tegen Augsburg.

Gelderlander / foto’s SV

Hoofdsponsor: