25 september 2018 In de media

‘De beker is de kortste weg naar Europees voetbal’

Vitesse neemt het woensdagavond in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker op tegen RKAV Volendam. Op het complex van de Volendamse hoofdklasser wordt er om 19.45 uur afgetrapt. Met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en verdediger Jake Clarke-Salter blikt de redactie van Vitesse vooruit op dit duel.
Voor Slutskiy is het zijn eerste bekerwedstrijd als eindverantwoordelijke bij Vitesse. “We nemen de beker zeer serieus. Het is een interessante competitie en voor ons de kortste weg naar Europees voetbal”, vertelt de Russische oefenmeester.

Onderschatting
Vorig seizoen verliep het bekertoernooi desastreus voor Vitesse. Na strafschoppen werden de Arnhemmers uitgeschakeld door de amateurs van AVV Swift. “Daarom moeten we RKAV Volendam niet onderschatten”, meent Clarke-Salter. “We benaderen het net als iedere wedstrijd. Voor ons maakt het niet uit tegen wie we spelen. Het wordt een lastige wedstrijd, maar we moeten een goed resultaat neerzetten.”

Wijzigingen
Slutskiy brengt ten opzichte van afgelopen zaterdag tegen ADO Den Haag (1-1) wat wijzigingen aan in zijn basiself. “We hebben genoeg goede spelers die tot op heden weinig gespeeld hebben, dus zij krijgen een kans”, besluit Slutskiy, die hoopt op een nieuwe bekerstunt. “Twee seizoenen geleden won Vitesse de beker, een historisch moment voor de club. Het zou mooi zijn als dat weer lukt.”

Blessures
Vitesse moet het in Volendam stellen zonder de geblesseerden Rasmus Thelander (enkelbreuk), Arnold Kruiswijk (rug), Mukhtar Ali (enkel), Hilary Gong (knie), Charly Musonda (knie) én Bryan Linssen (enkel).

 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: