21 maart 2020 In de media

‘De klap voor de clubs in Nederland komt pas volgend jaar’

Het probleem voor de clubs in Nederland is niet opgelost als de Eredivisie hervat wordt, voorspelt marketeer Chris Woerts. Woerts voorspelt dat bedrijven niet happig zullen zijn op een business seat, omdat zij hard geraakt zijn door de crisis.
"De klap voor de clubs komt pas volgend jaar, want de seizoenkaarten moeten verlengd worden", zegt Woerts bij Veronica Inside. "De supporters zijn loyaal en zullen dat ongetwijfeld doen, maar bij de MKB-bedrijven zal de animo voor een plek in de business club minder zijn, want dat ligt volledig stil. Al die bedrijven liggen op hun gat. De klap is nu merkbaar voelbaar, maar volgend jaar nog veel groter als alle contracten met de business clubs verlengd moeten worden."

Veel clubs komen in de financiële problemen nu er niet gespeeld wordt, maar Woerts denkt niet dat er faillissementen bij gaan komen. "Dat denk ik niet, want we hebben zulke strenge licentie- en begrotingseisen."

"Als een club zich aan de begroting houdt is dat geen probleem, maar de inkomstenstromen drogen op. Dan moet je extra geld zien te krijgen. Daarom is het logisch dat de KNVB een noodfonds in het leven roept om de clubs te helpen om door deze moeilijke periode heen te lopen."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: