24 augustus 2011 In de media

‘De aanvoerdersband maakt maakt mij trots’

Hij kreeg tijdens de voorbereiding van zijn hoofdtrainer te horen dat hij de nieuwe aanvoerder van Vitesse is. Met Georgische trots nam de fysiek sterke verdediger de aanvoerdersband in ontvangst.

This is your captain speaking 
De band geeft hem meer verantwoordelijkheid, maar ook de kracht om het beste uit zichzelf te halen. Onze nieuwe ‘captain’, Guram Kashia.

Intentie
"Het duel tegen VVV was één van de mooiste en beste wedstrijden die ik gespeeld heb. Alles ging goed, we scoren mooie doelpunten, winnen met 4-0 en de supporters gingen helemaal uit hun dak. Vooral dat laatste, het feit dat we onze supporters een mooie avond konden bezorgen, daar ben ik heel blij mee. It was one of the best days in my life. Op de manier waarop wij tegen VVV-Venlo speelden, zo moeten we elke week het veld in gaan. Natuurlijk was het, met alle respect, VVV en geen Ajax of FC Twente, maar het gaat om de intentie waarmee wij willen voetballen. De sleutel van onze overwinning was onze tactiek. Het was de juiste beslissing van de coach om Alexander (Büttner, red.) door te schuiven naar het middenveld. Daar hebben wij de slag gewonnen."

Trots
"Ik ben ook erg trots op mijn ploeggenoten. We hebben een jonge ploeg die in de voorbereiding keihard heeft getraind. Een aantal van hen is nu nog steeds onderdeel van de selectie en speelt zelfs. Ik heb de voorbije weken veel me ze gepraat en daaruit blijkt dat ze enorm leergierig zijn. Andere jongens, zoals Davy en Marco (Pröpper en Van Ginkel, red.), spelen al een tijdje in het eerste elftal, maar zijn ook nog erg jong.
Ik liep zaterdag van het veld af en keek naar al die jonge koppies en dacht bij mezelf: ‘Ongelooflijk, dat we dit met z’n allen hebben gedaan’. Een geweldig moment."

Kracht
"De trainer is erg belangrijk in het proces waarin we zitten. Hij is duidelijk en wil alles duidelijk hebben. We praten veel met elkaar over het voetbal, hoe de jongens zich voelen en wat we als team nodig hebben. Ik vond het dan ook een hele eer dat hij mij aanvoerder maakte. De band geeft mij de kracht om het maximale er uit te halen en zo voel ik het ook. ‘Jij moet het doen Guram’, zei ik tegen mezelf en het gaat goed. Het was in het begin niet gemakkelijk. Je moet binnen en buiten het veld verantwoordelijkheid nemen en klaar staan voor het team. Gelukkig zijn we een eenheid en gaat het allemaal wel vanzelf."

Anders
"De sfeer was deze week erg goed op de training. Logisch als je een wedstrijd gewonnen hebt, maar iedereen was zich al snel weer bewust van de volgende wedstrijd. Je mag altijd genieten van een overwinning, maar de knop is meteen weer omgegaan. Vanavond spelen we tegen FC Utrecht en dat is een heel andere ploeg. Een goede ploeg waar ik slechte ervaringen mee heb. Vorig seizoen hebben we het tegen hen twee keer ontzettend lastig gehad. Of er nu een aantal spelers vertrokken is, zegt mij niet veel. Net als wij hebben ook zij een nieuwe ploeg die we niet moeten onderschatten."

VitesseVandaag

Hoofdsponsor: