28 november 2012 In de media

‘Die jongens waren destijds niet te beroerd om goed contract te tekenen’

Spelers die bij Vitesse buiten de boot zijn gevallen, hoeven er niet op te rekenen dat de club zomaar alle medewerking zal verlenen aan een (tijdelijk) vertrek.
Een enkeling, waaronder talent Davy Pröpper, is ontevreden met het aantal speelminuten onder coach Fred Rutten. Een kans op een verhuur is desondanks niet al te groot, zo bezweert technisch directeur Ted van Leeuwen in Voetbal International.

“We hebben een redelijk brede selectie, niet veel méér dan dat. In generale zin denk ik dat er weinig jongens zullen vertrekken. We gaan elk geval individuele benaderen, maar niemand hoeft op wonderen te rekenen”, verklapt hij alvast. “Vergeet niet dat er maar elf kunnen spelen. De jongens die nu weg willen, waren destijds ook niet te beroerd een goed contract te tekenen.”

Volgens Van Leeuwen koesteren enkele spelers de illusie dat zij verhuurd mogen worden, terwijl Vitesse dan ook nog een gedeelte van het salaris blijft betalen. Een utopie volgens de bewindsvoerder. “Ik kan niets met spelers die verhuurd willen worden en hopen dat wij de helft van hun salaris doorbetalen. Zo werkt het niet.”

VI

Hoofdsponsor: