7 oktober 2012 In de media

‘Een beetje vasthouden is wel vasthouden’

Richard Liesveld maakte zichzelf zaterdagavond niet populair bij sc Heerenveen. De scheidsrechter gaf Vitesse bij een 2-3 voorsprong voor de Friezen een wel heel goedkope strafschop, toen Wilfried Bony naar de grond ging na licht contact met Arnold Kruiswijk.
"Daar mag je nooit een penalty voor geven", vond Marco van Basten. Liesveld ziet dat echter anders.

Hoewel Bony zelf al sprak van ‘een slimmigheidje’, vond Liesveld het een terechte strafschop. "Het lijkt een heel zware beslissing, maar een beetje vasthouden is wel vasthouden", verklaarde de scheidsrechter tegenover het ANP. "Zijn arm gaat er omheen, het is licht vasthouden. De verdediger neemt wel degelijk het risico om een overtreding te begaan. Dit is het grijze gebied; de één vindt het wel een strafschop, de ander niet."

Van Basten vond het dus duidelijk géén strafschop: "Bony maakte de overtreding, waarna Kruiswijk hem even kwijt was en hem daardoor licht toucheerde. Het vreemde is dat Liesveld dicht op die situatie stond en uiteindelijk helemaal afging op het advies van zijn grensrechter, die op veel grotere afstand stond. Voor ons zuur. We verspelen niet alleen de voorsprong, maar raken ook met tweemaal geel een speler kwijt", bromde de oefenmeester.

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: