11 december 2018 In de media

‘Eerste barsten in heerschappij Slutskiy bij Vitesse’

Leonid Slutsky krijgt voor het eerst sinds zijn komst naar Vitesse te maken met kritiek. De Gelderlander rept dinsdag van de ‘eerste barsten in de heerschappij’ van de Russische oefenmeester in Arnhem.
Vitesse ging zondag met 2-1 onderuit bij NAC Breda, nadat een week eerder al punten werden gemorst tegen FC Emmen (1-1). Volgens Slutsky ontbeert het zijn ploeg aan 'een winnaarsmentaliteit'. Maar door de miskleunen van de laatste weken staat ook de speelwijze ter discussie. Waar de trainer kiest voor countervoetbal, excelleren spelers als Bryan Linssen, Martin Odegaard, Matus Bero en Roy Beerens juist in de aanval.

Door de magere resultaten overlegt Slutsky dezelfde cijfers als voorganger Henk Fraser, die vorig seizoen veel kritiek kreeg en uiteindelijk werd ontslagen. De Rus geniet nog wel de steun van clubeigenaar Valeri Oyf, weet de Gelderlander. De regionale krant ziet in tactiek en voetbalfilosofie echter volop overeenkomsten met het tijdperk Fraser. Wel kan Slutsky op het blessurespook wijzen: hij moet onder meer spits Tim Matavz lange tijd missen door een kuitbeenbreuk.

Slutsky blijft vasthouden aan zijn speelwijze. "De ambitie is de top vier", zegt hij. "Maar alles heeft ook tijd nodig. Wij zijn niet zonder meer beter dan andere teams in de Eredivisie. Daarvoor moet eerst de organisatie staan en de volledige overgave aanwezig zijn. Wij maken nog te vaak kinderlijke fouten. Dat is de kern van ons probleem."

Voetbalprimeur/foto’s SV

Hoofdsponsor: