27 februari 2011 In de media

‘Er zijn nu in ieder geval meer mogelijkheden bij Vitesse’

Marco van Ginkel is één van de weinige jeugdspelers bij Vitesse die een kans krijgt onder trainer Albert Ferrer.
De middenvelder kende een moeizame start nadat hij werd geveld door de ziekte van Pfeiffer, maar knokte zich terug en wist bij zijn rentree te scoren tegen Ajax. Nu, een ruim halfjaar later, kijkt Van Ginkel nog altijd met plezier terug op dat doelpunt.

“We verloren in de ArenA met 4-2 van Ajax, maar ik maakte wel een doelpunt. Dat was natuurlijk een prachtige binnenkomer: mijn eerste doelpunt tegen de grootste club van Nederland. En dat na een moeilijke periode”, vertelt hij in gesprek met Voetbalzone. Van Ginkel scoorde dit seizoen ook nog twee keer tegen Roda JC Kerkrade.

Met Vitesse gaat het echter nog niet goed. De ploeg wil uitgroeien tot een topclub die de spelers van het eerste elftal voornamelijk zelf gaat opleiden, maar bewees zaterdag bij Heracles Almelo dat er nog een lange weg te gaan is. “Ik weet eerlijk gezegd niet of het gaat lukken, maar er zijn in ieder geval wel weer mogelijkheden”, zegt Van Ginkel. “Ik richt me op mijn eigen prestaties. Momenteel speel ik in de spits, maar ik kom het best tot mijn recht op het middenveld. Het belangrijkste is dat ik een basisplaats heb.”

Lees het complete interview met Marco van Ginkel maandag.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: