13 september 2011 In de media

‘Europees voetbal logisch met deze selectie Vitesse’

Na een sterke competitiestart beleefde Vitesse in de twee opeenvolgende duels in Noord-Holland een teleurstelling. De Arnhemse club verloor met grote cijfers bij Ajax (4-1) en afgelopen zaterdag bij AZ (4-0).
Vooral de manier waarop de ploeg van trainer John van den Brom in Alkmaar ten onder ging, zorgde voor de nodige verbazing.

‘We hebben de nederlaag afgelopen maandag met de betrokkenen doorgenomen’, aldus technisch directeur Ted van Leeuwen in gesprek met Voetbal International. Toch merkt Van Leeuwen nog altijd een positieve sfeer in de groep.

De Gelderse club kijkt zeer positief terug op de transferperiode. ‘We zijn tevreden over de spelers die we hebben aangetrokken, maar daarnaast hebben we ook belangrijke jongens in Arnhem kunnen houden. Er was veel interesse, onder meer van clubs uit de Champions League voor Wilfried Bony, maar door hen te behouden laten we zien dat we met een bepaald doel bezig zijn.’

Het doel voor dit seizoen is inmiddels uitgesproken: Vitesse wil dit seizoen Europees voetbal halen. ‘Dat lijkt me heel logisch met deze selectie. Een dergelijke doelstelling zit ook in deze spelers.’

VI

Hoofdsponsor: