10 november 2012 In de media

‘FC Twente is voor Vitesse zeker een voorbeeld’

Fred Rutten hoopt dat de top in de Nederlandse Eredivisie zich snel zal uitbreiden. Daardoor krijg je volgens de trainer van nummer vier Vitesse “meer competitie”.
Vitesse lijkt onder de Georgische eigenaar Merab Jordania steeds meer op een topclub. Dat weet ook Rutten, die zich realiseert dat FC Utrecht zich nog wel eens in het rijtje van Nederlandse topclubs kan gaan voegen. "En FC Utrecht heeft het potentieel en het achterland om ook een topclub te worden. In het verleden is dat nooit gelukt, maar in een echte voetbalstad als Utrecht is die potentie er", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Dan krijg je meer competitie. Het is alleen zorgelijk wat we in Europa aan het doen zijn. Dat kost ons Europese plaatsen en op termijn tast het de ontwikkeling van spelers aan."

Rutten hoopt bij Vitesse de jonge spelers op te leiden tot grote voetballers, die later goed kunnen presteren in Europa. De oefenmeester wil met Vitesse dan ook zo snel mogelijk naar de top en neemt daarbij zijn voormalige werkgever FC Twente als voorbeeld. "Veel grote clubs moeten financieel inleveren, terwijl Twente alleen maar zal groeien. Voor Vitesse is Twente een voorbeeld, in die zin dat het mogelijk is om uiteindelijk iets te bereiken. Alleen is Vitesse met één eigenaar een ander type club."

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: