11 december 2010 In de media

‘Ferrer wil Barça-belofte Thiago naar Arnhem halen’

Vitesse-trainer Albert Ferrer is van zins zijn selectie in de winter te versterken met Thiago Alcantara. Dat schrijft het Spaanse Sport zaterdag.


De negentienjarige middenvelder komt bij Barcelona vooralsnog niet verder dan wat invalbeurten, daar de concurrentie groot is.

Thiago komt voort uit de jeugdopleiding van de azulgrana en debuteerde anderhalf jaar geleden in het elftal van Josep Guardiola.

Ferrer zou Thiago graag tot het einde van het seizoen willen huren van zijn oud-werkgever. De middenvelder beschikt over de Spaanse nationaliteit en gaf eerder aan graag interlands te willen spelen voor Spanje, ondanks dat hij ook een Braziliaans paspoort heeft. Vader Mazinho kwam jarenlang uit voor de Seleção, maar Thiago woont al zijn hele leven in Spanje.

Met Sergio Busquets, Javier Mascherano, Seydou Keita, Xavi, Jonathan dos Santos en Andrés Iniesta heeft Thiago de nodige concurrenten op zijn positie. Bovendien zal Barcelona in de winter in zee gaan met Ibrahim Afellay, als de PSV-aanvoerder persoonlijk tot een akkoord komt met de landskampioen. Ferrer gelooft dat Vitesse als springplank kan dienen voor Thiago en lijkt deze maand nog contact op te gaan nemen met Camp Nou.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: