26 juni 2016 In de media

‘Flitsende’ eerste training van Vitesse

De eerste training van Vitesse op zondag 26 juni werd helaas verstoord door aanhoudend onweer.
De shirtpresentatie voorafgaand aan de training kon gewoon doorgaan. De vier supporters, die al acteerden tijdens het promofilmpje van Vitesse, presenteerden het nieuwe Vitesse-thuishirt aan het op Papendal aanwezige publiek.
 
De staf en spelers van Vitesse liepen vervolgens het veld op en maakten enkele rondjes. Supporters, die in grote getale naar de training kwamen, staken geel siervuurwerk af.
 
Na enkel rondjes rond het veld en oefeningen werd de training in verband met hevige regenval maar vooral onweer in het kader van veiligheid gestaakt. Na 15 minuten kwamen de staf en spelers weer naar buiten, maar de weerssituatie bleef door het aanhoudende onweer toch te gevaarlijk.
 

 
De nieuwe Vitesse-trainer Henk Fraser ging gevat met de situatie om. Regen, donder en bliksem konden hem niet deren. Hij vertelde aan Omroep Gelderland niet bijgelovig te zijn. "Wij maken in elk geval een flitsend begin van het nieuwe seizoen!" zo liet hij weten.

Vitesse anticipeerde handig op de situatie en richtte in Papendal een handtekeningen sessie met de Vitesse-spelers in om de supporters een goed alternatief te bieden.
 
 
Op verzoek van de Supportersvereniging Vitesse plant de Arnhemse voetbalclub de laatste jaren de eerste training steeds op een zondag, zodat zo veel mogelijk aanhangers er getuige van kunnen zijn.

Vitesse presenteerde tijdens het evenement niet alleen de nieuwe spelers in de eerste selectie, maar ook het nieuwe thuistenue. Het shirt heeft de traditionele Vitesse-strepen die dit jaar ombiest zijn met een witte pinstripe. Het Truphone-logo is in de huistijl blauw uitgevoerd. De schouderpartijen zijn geel. Op de achterzijde prijkt onder het geel-zwarte kraagje 'Est 1892'.
 


Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: