8 oktober 2012 In de media

‘Gelredome open voor Nijmeegse supporters’

Het is waarschijnlijk dat er uitsupporters toegelaten worden bij de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC, die op 18 november in Arnhem op het programma staat.
Na de laatste editie in Arnhem, in mei van dit jaar, waren er in het uitvak ongeregeldheden.

Ook bij de laatste ontmoeting in competitieverband in Nijmegen, een jaar geleden, liep het uit de hand. Toen waren er in de bossen rond het Nijmeegse Goffertstadion ernstige rellen, waarbij de NEC-aanhang zich in haar frustratie na het verloren duel (0-1) tegen de ME keerde en bij de bussen met Vitesse-aanhangers probeerde te komen.

Naderhand werd door de supportersverenigingen – na overleg met de clubs – gesproken van ‘een laatste kans’; uitsupporters zouden voortaan worden geweerd als het opnieuw tot ongeregeldheden zou komen. Ondanks dat dat – na twee relatief rustig verlopen edities – in mei het geval was, lijkt het erop dat er gewoon NEC-fans naar Arnhem af kunnen reizen bij de komende derby.

Jan Bluyssen, manager supporterszaken van NEC: "Er wordt gepraat over nieuwe maatregelen. Maar het is niet zo dat we, na wat er gebeurd is bij de laatste editie, sowieso zonder uitsupporters gaan spelen.”

Wel is NEC door de KNVB aangeklaagd na de betreffende play-off- wedstrijd in Arnhem, wegens het vernielen van eigendommen van derden. Een deel van de straf die daarbij hoort, is het spelen van de derby zonder supporters. "Maar die straf is voorwaardelijk. Bovendien gaan we in hoger beroep”, aldus Bluyssen.

Gelderlander

Hoofdsponsor: