19 juli 2011 In de media

‘Georgisch toptalent op weg naar Vitesse’

Vitesse versterkt zich mogelijk op korte termijn met een talent uit Georgië. Volgens Omroep Gelderland, dat zich beroept op bronnen binnen de club, wil Vitesse Vako Kazaishvili vastleggen.

De zeventienjarige voetballer is momenteel nog niet speelgerechtigd, maar viert binnenkort zijn achttiende verjaardag. Vanaf dat moment mag hij een contract ondertekenen. Volgens de regio-omroep staat de jeugdinternational Kazaishvili in eigen land te boek als een groot talent.

Kazaishvili zou volgende week afreizen naar Arnhem, waar een contract voor twee seizoenen op hem ligt te wachten. Eerder versterkte Vitesse zich reeds met doelman Marko Meerits. Daarnaast hoopt de club de Braziliaanse tweeling Anderson en Alex te binden.


Georgisch talent naar Vitesse

Vitesse legt waarschijnlijk de Georgiër Vako Kazaishvili van Dinamo Tbilisi vast. Directeur Paul van der Kraan bevestigt dat beide partijen akkoord zijn over de voorwaarden. De speler is 18 jaar en speelgerechtigd om in Nederland betaald voetbal te spelen. "We gaan wel eerst kijken of hij goed genoeg is."

De middenvelder geldt als een van de grootste talenten in zijn land. Kazaishvili komt uit voor het nationaal elftal onder de 19 jaar. Hij komt waarschijnlijk volgende week maandag naar Arnhem. "Maar het is lastig om hem deze kant op te krijgen. We zijn bezig met de ambassade", zegt Van der Kraan.

Kazaishvili moet de derde Georgische speler van Vitesse worden. Eerder legde de club van eigenaar Merab Jordania al Guram Kashia en Gio Chanturia vast als spelers uit zijn geboorteland.

Dit seizoen kwam Vitesse tot nu toe tot overeenstemming met de Estse doelman Marko Meerits (19) en de Ecuadoriaan Renato Ibarra. Ook de Braziliaanse broertjes Anderson en Alex komen vrijwel zeker naar Arnhem. Vitesse wil echter ook ervaring toevoegen aan de selectie. Tot nu toe zocht de club het in jonge talenten. 

Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: