25 juni 2016 In de media

‘Hectische periode’ houdt toekomst Allach bij Vitesse ongewis

Na de hoofdtrainer, de assistent-trainer en de Hoofd Opleiding vertrekt mogelijk ook de technisch directeur bij Vitesse.
Het contract van Mo Allach loopt nog een half jaar door, maar zijn toekomst in Arnhem is nog altijd ongewis.

Vitesse heeft selectie vrijwel rond na komst Baker
Vitesse neemt fysiektrainer Seegers over van Anderlecht ,,We hadden afgesproken na het seizoen met elkaar in gesprek gaan", zegt Allach. ,,Alleen kenden we toen een hectische periode. Er moest veel gebeuren. De selectie en staf hadden op dat moment de grootste prioriteit. Ik heb vooral met Joost de Wit gesproken. We hebben toen tegen elkaar dat het eerst goed moest staan en dat we de gesprekken over mijn toekomst naar een later stadium zouden tillen. Op dat moment is er nog meer een beroep op mij gedaan en ik moet zeggen dat het vertrouwen geeft dat ik hier gewoon nog mijn werk goed kan doen."
 
'Niet klaar'
De technisch directeur laat weten nog niet het gevoel te hebben klaar te zijn bij Vitesse. ,,Dat heb je nooit, maar hier zeker niet", vindt Allach, wiens verbintenis op 1 februari 2017 afloopt. ,,Het scoutingsapparaat staat. De jeugdopleiding ontwikkelt zich goed. Het eerste elftal heeft het met uitzondering van vorig jaar goed gedaan.

Maar het innovatiegedeelte, de doorstroom vanuit de academie bijvoorbeeld, heb je niet in twee jaar verankerd. Je ziet nu de eerste resultaten daarvan. Het voetbalhuis van Vitesse vraagt om een bepaalde cultuur. We moeten nu zorgen dat dat DNA wat we ontwikkeld hebben ook echt blijft."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: