5 september 2012 In de media

‘Het gemak waarmee die Bony voetbalt vind ik prachtig’

Naast zijn optredens in het tv-programma Voetbal International is René van der Gijp ook te volgen in de printeditie van VI.
Wekelijks ontmoeten verslaggever Michel van Egmond en de populaire voetbalanalyticus elkaar om onder het genot van een uitsmijter de wereld van het profvoetbal door te nemen. VI.nl brengt uit de meestal wonderlijke gesprekken een voorproefje.

Nog gefeliciteerd.
‘Waarmee?’

Met de verjaardag van je viend natuurlijk.
‘Oh, Ruud Gullit bedoel je? Ja, die is vijftig geworden, hè. Poeh, daar moet je ook niet te lang bij stilstaan. De tijd gaat snel. Voor mijn gevoel is het gisteren dat hij met AC Milan die beroemde wedstrijd tegen Napoli speelde. Met Rijkaard, Van Basten en Maradona. Maar in werkelijkheid is het al een kwart eeuw geleden. We worden oud. Bah! Laten we het maar snel over iets anders hebben, ouwe reus.’

Theo Janssen?
‘De zondag begon gelijk goed natuurlijk, met Vitesse en Ajax, want ik vind Theo Janssen, Wilfried Bony en Cristian Eriksen tot de beste spelers van Nederland behoren. Samen met Dusan Tadic van FC Twente zijn dat de absolute smaakmakers van de Eredivisie.

Met name Bony. Wat een fenomeen! Hij doet alles op zo’n natuurlijke, bijna achteloze manier. Het gemak waarmee die jongen voetbalt vind ik prachtig om te zien. Ik zweer het je: volgens mij zweet-ie niet eens.’

Voetbal International / Foto’s SV

Hoofdsponsor: