9 mei 2016 In de media

‘Ik ga met alle spelers één-op-één in gesprek, er moet iets gebeuren’

Guram Kashia heeft een flinke kater overgehouden aan het voor Vitesse inmiddels afgelopen seizoen. De Arnhemmers wisten zondag niet te winnen van FC Twente (2-2), waardoor zij als negende eindigden en niet de play-offs in gaan. Na afloop van de wedstrijd liet Rob Maas al weten dat hij vertrekt als hoofdtrainer; het is nog onbekend wie hem zal gaan opvolgen.
Kashia wil zich nog helemaal niet bezighouden met die vraag, maar kijkt wel alvast vooruit naar komend seizoen: “Ik ga deze zomer met alle spelers één-op-één in gesprek”, zegt de aanvoerder van Vitesse in gesprek met Voetbal International. “Ik ga zoveel mogelijk proberen te veranderen. Er moet op mentaal vlak iets gebeuren. Als ik tien keer alleen op de keeper af ga, maak ik misschien niet één keer een goal. Maar je moet ook karakter tonen, dat is ook een eigenschap.”

"Dat is wat ik kan doen en wil doen. Ik meng mij niet in de keuzes van de staf. Ik kan wel met de spelers praten. Dat moet alleen wel goedgekeurd worden door de staf."

Maas verwijt zijn ploeg overigens geen gebrek aan karakter: “Tot en met de laatste wedstrijd heb ik een team gezien dat er hard voor werkte”, zegt hij op website van Vitesse. “Dat we de play-offs niet hebben behaald is voor iedereen binnen en rondom de club enorm zuur. Dat trek ik me als sportman ook aan. Ik ben de club dankbaar dat zij mij in de winterstop het vertrouwen heeft gegeven om de rest van het seizoen af te maken als hoofdtrainer. Die ervaring neem ik voor de rest van mijn carrière mee.”

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: