21 februari 2019 In de media

‘Ik voelde me goed en heb Chelsea gevraagd of ik eerder naar Vitesse kon’

Charly Musonda staat te trappelen bij Vitesse. De Belgische aanvaller (22) raakte bij zijn officieuze debuut geblesseerd aan zijn knie, maar is na een maandenlange revalidatie bij Chelsea terug in Arnhem.
Musonda hervat zijn Vitesse-avontuur 'vol energie', "Ik heb een zwaar half jaar achter de rug". "Ik kon na de zomerse voorbereiding helemaal opnieuw beginnen. En dan moest ik maanden herstellen. Dat is zwaar. Zowel fysiek als geestelijk. Ik zat niet bij een groep. Ik stond er alleen voor. In eenzaamheid trainen vergt ook mentale veerkracht. Mijn seizoen begint nu eigenlijk pas."

De laatste maanden werkte Musonda bij Chelsea aan zijn herstel. "Ik heb een intensief programma gevolgd. Ik was elk dag van negen uur 's ochtends tot vier uur 's middags op Cobham. Ik werd behandeld door de staf van het eerste team van Chelsea. Ze hebben me afgeknepen, hoor. Op het veld en in de gymzaal. De knie moest weer stabiel worden. Sterk. Ik heb de fysio's dus ook wel eens vervloekt."

Musonda is nu nagenoeg fit, al komt een debuut in de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen FC Emmen te vroeg. "Ik zou nog een week bij Chelsea Onder 21 trainen", aldus de Belg. "Maar ik voelde me goed en heb de club gevraagd of ik niet eerder kon overstappen naar Vitesse. Alles om snel te kunnen voetballen. Ik moet nog een paar keer trainen en dan ben ik klaar voor wedstrijden."

Voetbalprimeur / foto’s SV

Hoofdsponsor: