15 maart 2011 In de media

‘Ik hoopte vaker te scoren in mijn eerste jaar bij Vitesse’

Marcus Pedersen (20) ziet zijn eerste seizoen bij Vitesse nog niet geheel verlopen, als hij hoopte. De Noorse spits kwam in het slot van de zomerse transfermarkt over van Strømsgodset en verbond zich voor vier seizoenen aan de ambitieuze Arnhemmers.
De rol die hij voor zichzelf voor ogen heeft, kan hij echter nog niet vervullen. “Vier goals is in principe mooi, maar ik krijg nog onvoldoende tijd om aan te tonen wat ik in huis heb.”

Vitesse-trainer Albert Ferrer liet Pedersen in één van de laatste vijf wedstrijden in de basis beginnen: tegen Heracles Almelo. Uitgerekend dat duel eindigde in een fiks pak slaag (6-1). “Wat daar misging, weet ik niet. Het was heel frusterend”, zegt Pedersen tegen Voetbalzone. De spits kreeg nadien twaalf minuten de tijd tegen VVV-Venlo en SC Heerenveen. Invalbeurten zijn niet de kansen waar hij van droomt.

“Het is jammer dat ik me hier niet negentig minuten lang kan bewijzen. Ik had me voorgenomen tien à vijftien goals te maken in mijn eerste seizoen, maar dat lukt nu denk ik niet meer. Ik blijf er tot de zomer keihard voor werken en dan vraag ik Vitesse wat ze van plan zijn, met me. Van de fans geniet ik, hier. I think they love me. Als ik erin kom, zingen ze voor me. Maar als ik dertig of vijftig minuten speel, kan ik me niet ten volste bewijzen.”

Woensdag het volledige interview met Marcus Pedersen op Voetbalzone.nl

Voetbalzone

Hoofdsponsor: