2 februari 2011 In de media

‘Ik weet dat ik hier veel kan spelen, net zoals ik nu doe bij Vitesse’

Nemanja Matic maakt het seizoen nog af bij Vitesse, maar moet vervolgens afscheid nemen van Arnhem. De middenvelder van Chelsea werd betrokken in een deal voor David Luiz en zette dinsdag zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Benfica.

“Ik heb deze kans gekregen en ben van plan hem te gaan benutten”, zei Matic na het zetten van zijn krabbel.

Chelsea betaalde Benfica 25 miljoen euro voor Luiz en liet bovendien Matic naar Portugal vertrekken. “Ik ben zeer tevreden met de uitkomst van de onderhandelingen”, zei de middenvelder tegenover Record. “Ik ga een grote club vertegenwoordigen en weet dat ik hier veel aan spelen toe kan komen, net zoals ik momenteel doe bij Vitesse. Benfica is een grote uitdaging voor mij, omdat ik hier grote wedstrijden kan spelen en mee kan doen om de prijzen.”

De 22-jarige Matic maakte vorig jaar zomer de overstap van het Servische MFK Kosice naar Chelsea en mocht in zijn eerste jaar in Engeland nog twee keer invallen in de Premier League, in de duels met Wolverhampton Wanderers en Wigan Athletic. Afgelopen zomer werd hij echter naar Vitesse gestuurd, waar Matic tot dusver tot zestien competitiewedstrijden kwam.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: