8 april 2011 In de media

‘Ik zou heel graag terugkeren, Vitesse is en blijft toch mijn cluppie’

Remco van der Schaaf is Vitesse nog niet vergeten. De 32-jarige middenvelder verliet de Arnhemse contreien na het seizoen 2007/08, om buitenlandse avonturen te beleven.
Sinds hij vertrok speelde Van der Schaaf voor Burnley en Brøndby; die laatste club huurde hem van zijn Engelse werkgever. Komende zomer is Van der Schaaf een vrij man en gaat hij graag weer aan de slag in Nederland, als zich een club meldt.

“Ik wil wel terug naar Nederland”, laat Van der Schaaf optekenen in de Gelderlander. “Het mooiste is om wel ergens voor te spelen, of het nou Europees voetbal is of klassebehoud. Ik voel me in elk geval nergens te groot voor”, benadrukt de middenvelder. Hij begon in 1997 bij Vitesse en na een seizoen verhuurd te zijn aan Fortuna Sittard werd hij basisspeler in het Gelredome. In 2002 volgde de transfer naar PSV, maar dat bleek een niveau te hoog.

Eenmaal teruggekeerd bij Vitesse speelde Van der Schaaf nog drie seizoenen in de Eredivisie, alvorens hij de oversteek naar Engeland maakte. “Sinds maart vorig jaar heb ik zo’n 35 wedstrijden gespeeld, dus ik ben hartstikke fit. Een terugkeer naar Vitesse? Dat zou wel mooi zijn. Mocht Vitesse zich melden, dan zou ik heel graag terugkeren. Het is en blijft toch mijn cluppie”, aldus de middenvelder.

voetbalzone

Hoofdsponsor: