3 november 2011 In de media

‘In plaats van blote voeten, moest ik met schoenen gaan spelen’

Als we de deskundigen mogen geloven speelt Wilfried Bony niet lang meer in de Eredivisie. De spits van Vitesse heeft in zijn eerste weken in Nederland meteen een onuitwisbare indruk achtergelaten en dat heeft zijn werkgever ertoe verleid meteen een behoorlijk prijskaartje op zijn rug te plakken: achttien tot 25 miljoen euro.

 De Afrikaan gelooft niet in de waan van de dag en blijft vooral rustig.

Hoewel veel mensen Bony als de leider van het elftal van John van den Brom zien, denkt de Ivoriaan hier zelf anders over. De spits ziet zichzelf niet als een leidersfiguur, al hoopt hij op een andere manier zijn bijdrage te kunnen leveren. “Ik heb wat meer ervaring dan de meeste jongens, maar ik voel me zeker geen leider of baas. Giorgi Chanturia is iemand die ik help, met hem praat ik veel.”

In gesprek met NUsport laat Bony donderdag ook weten dat de stap van Afrika naar Europa zeker niet makkelijk was. “In plaats van blote voeten, moest ik met schoenen gaan spelen”, zo herinnert hij zich nog. “Ik had er weken voor nodig om uit te zoeken welke schoenen geschikt waren voor mij. En ik moest wennen aan het gevoel. De bal sprong in die weken alle kanten op.”

Nusport

Hoofdsponsor: