11 september 2012 In de media

‘Jordania heeft nooit gezegd dat we nu kampioen moeten worden’

Na vier wedstrijden heeft Vitesse al tien punten verzameld. Zondag na de uitwedstrijd tegen FC Groningen kunnen dat er zelfs dertien zijn. Trainer Fred Rutten is tevreden, maar kampioen worden? “Hier is in ieder geval veel mogelijk.”
"Dat gevoel heb ik wel. Maar het tempo, ja, daar ben ik juist ongeduldig in", vertelt de 49-jarige oefenmeester van de Gelderse club in NUsport. "Voor mij zijn sommige dingen, doordat ik al jaren in de top werk, zo normaal geworden dat ik aan mezelf en aan mijn medewerkers hoge eisen stel."

Overleg met eigenaar/voorzitter Merab Jordania zou hij graag vaker hebben. "Merab is veel onderweg. Ik zou wel wat frequenter face to face contact met hem willen hebben. Hij heeft mij overigens nooit gezegd dat we dit jaar al kampioen moeten worden. In de toekomst wil hij dat wel. Nu heeft hij gezegd: beter dan vorig seizoen en spelers moeten zich ontwikkelen."

"Ik zeur niet, ik ben degene die me moet aanpassen. Al spreek ik wel de wens uit meer te spiegelen. Dat voorkomt conflicten; als je veel met elkaar communiceert, kunnen de media er ook moeilijker tussenkomen."

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: