18 september 2010 In de media

‘KNVB zet detective op Vitesse-eigenaar Jordania’

De KNVB doet er alles aan om de achtergronden van Vitesse-eigenaar Merab Jordania na te gaan. De voetbalbond heeft een detectivebureau ingeschakeld om het verleden van de Georgiër in beeld te krijgen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De KNVB maakt zich zorgen over de wenselijkheid en de integriteit van de Arnhemse constructie. De bond heeft nagenoeg geen mogelijkheden om de overname alsnog te blokkeren, maar wil de gehele constructie wel op papier zien.

Duidelijk is inmiddels dat Jordania de aandelen van Vitesse niet zelf heeft gefinancierd. De eigenaar leent geld van een externe partij, gevestigd op de Maagdeneilanden en met lijnen naar de Russische broers Alexander en Shalva Chigirinsky.

Daarnaast hoopt de KNVB nog dit jaar een reglementswijziging door te voeren om een integriteitstest mogelijk te maken. Op die manier wil men een betere controle op externe overnames krijgen. "Wij willen de toekomst en zekerheden van onze clubs zo goed als mogelijk waarborgen", aldus directeur Bert van Oostveen. Ook wil de bond een termijn vastleggen waarbinnen een eigenaar een club niet kan doorverkopen.

AD

Hoofdsponsor: