20 mei 2018 In de media

‘Lachertje van de Eredivisie’ neemt revanche: “Ik moet er staan en ik sta er ook”

Vitesse-doelman Jeroen Houwen heeft een bijzonder seizoen achter de rug. De 22-jarige Limburger debuteerde tegen FC Groningen met een onwaarschijnlijke blunder, maar veroverde een vaste plek onder de lat en haalde zaterdagavond Europees voetbal met de Arnhemmers.
Houwen is tijdens de laatste weken van het seizoen zelfs uitgegroeid tot publiekslieveling en wordt regelmatig toegezongen door de Arnhemse supporters. "Dit maakt zeker alles goed. Ik denk dat ik de laatste wedstrijden gewoon prima heb gespeeld. Ik moet er staan en ik sta er ook", vertelt de dolgelukkige sluitpost. Houwen wil echter niet te hoog van de toren blazen. "Ik blijf altijd die bescheiden jongen, denk ik. Dat gaat er niet uit."

De toenmalige reservedoelman van Vitesse was na zijn blunder tegen FC Groningen nog 'het lachertje van de Eredvisie', maar heeft revanche genomen. "Je moet de kansen pakken die je krijgt. Dat heb ik wel gedaan denk ik. Hoe ik dit ga vieren? Ik denk dat ik wel een paar biertjes ga drinken. Maar ik moet nog wel thuis zien te komen natuurlijk haha."

Voetbalprimeur / foto’s SV

Hoofdsponsor: