19 juli 2011 In de media

‘Met deze selectie kan Vitesse de Eredivisie niet in’

John van den Brom is na zijn veelbesproken overstap van ADO Den Haag naar Vitesse allesbehalve in een gespreid bedje terecht gekomen.
Bij zijn Arnhemse werkgever ontstaat nog veel onduidelijkheid over de selectie. Bovendien start de competitie met de voor Van den Brom pikante uitwedstrijd bij zijn ex-werkgever ADO.

‘Met deze selectie kunnen we de Eredivisie niet in’, vertelt Van den Brom aan Voetbal International. ‘Het is even afwachten, ook als trainer moet je geduld hebben. Maar duidelijk is dat we ons nog op verschillende posities moeten versterken.’

‘Ik ben op trainingskamp met 22 jongens, waarvan zeven jeugdspelers, drie keepers en twee stagiairs, heb eigenaar Merab Jordania pas één keer gesproken, weet nog steeds niet welke versterkingen er komen en roep om vijf zes nieuwelingen’, somt de trainer op in De Telegraaf.

Ondanks de geschetste problemen, maakt Van den Brom zich geen zorgen. ‘Waarom ik zo rustig ben? Omdat het allemaal goed gaat komen.’ Ook het treffen met de club waar hij onlangs mee brak, kan hem niet verontrusten. Van den Brom kijkt zelfs uit naar het duel met ADO.

‘Ik ga ervan uit dat de ergste emoties zijn bedaard. Bovendien waren de spelers en de staf oprecht teleurgesteld en wensten veel fans me ook succes. Mijn vrouw verwoordde het treffend en gaf me het laatste zetje: Je zegt al je hele leven dat je trainer van Vitesse wordt. Nu kun je, en ga je twijfelen. Ze had gelijk. Ik ben ADO in elk geval veel dank verschuldigd.’

Voetbal International

Hoofdsponsor: