20 december 2012 In de media

‘Met Wilfried Bony wordt Vitesse kampioen’

Voor de kerstspecial van ELF Voetbal Magazine belden we een rondje langs enkele prominente ex-spitsen van Vitesse met onder andere de vraag: zien we Wilfried Bony na de winterstop nog terug in Arnhem?
Dejan Curovic hoopt dat hij in de tweede seizoenshelft nog steeds kan genieten van de Afrikaanse tospcorer. "Het zou het beste voor hemzelf en voor Vitesse zijn. Maar Bony is interessant voor elke competitie. Overal kunnen ze een fysiek sterke spits gebruiken. Zijn opvolger? Bony II. Die vindt Vitesse vast weer. Wie kende Bony een aantal maanden geleden?"

Nikos Machlas gaat ver in het bewieroken van Bony. "Als hij blijft, ben ik ervan overtuigd dat Vitesse kampioen wordt." Pierre van Hooijdonk denkt dat de Arnhemmers flink kunnen cashen bij een eventuele verkoop. "Ahmed Musa van VVV-Venlo werd vorig jaar voor 5 miljoen euro verkocht aan CSKA Moskou. Dan is Bony zeker tien miljoen meer waard. Ik vrees dat -ie naar Rusland of Oekraïne verkast. Die landen betalen nog gekke bedragen. De andere topclubs zitten óf zonder geld óf hebben al aardige spitsen rondlopen. Zijn opvolger? Misschien moet Vitesse Ricky van Wolfswinkel terughalen. Hij is niet gelukkig bij Sporting Lissabon, kent de club door en door en ook Vitesse weet wat ze aan hem hebben."

Tot slot komt Roy Makaay aan het woord over het fenomeen: "Vitesse hoeft hem niet te verkopen voor het geld. Maar het is duidelijk dat hij een stap hogerop wil. Hij kan in alle competities uit de voeten."

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: