14 augustus 2010 In de media

‘Miljardenbedrijf aast op Vitesse’

Vitesse wordt mogelijk de eerste Nederlandse betaald voetbalclub die in Russische of Oost-Europese handen komt. Dat meldt De Telegraaf zaterdag. De leiding van de club zou in bespreking zijn met een miljardenbedrijf uit Oost-Europa voor een totale overname van de club.

Volgens De Telegraaf zijn de plannen al in een vergevorderd stadium en zal de overname 'een schok teweeg brengen in de Nederlandse voetbalwereld'. De Arnhemse voetbalclub verkeert financieel in zwaar weer en kan een financiële injectie dus goed gebruiken.

Ook andere betrouwbare bronnen melden, dat een overname van Vitesse ophanden zou zijn. Volgens deze bronnen, zou Vitesse komende maandag tijdens een persconferentie openheid van zaken geven.

De situatie bij de Arnhemse voetbalclub is zo ernstig dat de selectie fors moest worden ingekrompen. Voor geen enkele aankoop was geld beschikbaar en de club leek gedoemd degradatievoetbal te moeten spelen. Intussen deelde de KNVB Vitesse in categorie 2 in, wat betekent dat de voetbalbond de financiële situatie van de club als 'zorgelijk' beoordeelt.

'Als in de komende dagen de Oost-Europese miljardair de koop kan afronden en zijn plannen voor de toekomst onthult, zal duidelijk worden dat de club voor jaren is gered en in recordtijd op een totaal nieuw sportief en financieel niveau terecht zal komen', zo meldt De Telegraaf zaterdag.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: