8 juli 2019 In de media

‘Misschien heb je vandaag op de training wel een nieuwe Odegaard gezien’

Vitesse-trainer Leonid Slutsky maakt zich geen zorgen om de leegte die Martin Odegaard achterlaat in Arnhem. Het Noorse toptalent maakte veel indruk in de Eredivisie en wordt komend seizoen door Real Madrid verhuurd aan Real Sociedad.
"Ik hoor iedereen vragen hoe we Odegaard gaan vervangen". reageert Slutsky in gesprek met Voetbal International. "Toen ik hier kwam, riepen diezelfde mensen dat we Mason Mount niet konden vervangen. Dat heeft Odegaard uiteindelijk best aardig gedaan. En vergis je niet, hè: Odegaard stond er aan het begin van het seizoen helemaal nog niet. Hij kwam van Heerenveen en dat was niet altijd even goed gegaan."

Slutsky raakte  tijdens het seizoen wel onder de indruk van Odegaard. "Zijn ontwikkeling heeft niemand kunnen voorzien", zegt hij. "Misschien heb je vandaag op de training wel een nieuwe Odegaard gezien. Je weet het niet. Daar waar spelers gaan, staan nieuwe spelers op. Zo gaat dat altijd. In Nederland kunnen jongens van zeventien, achttien doorbreken. Ze hebben het lef en de bluf om te voetballen. Het wordt ze geleerd, het wordt van ze verwacht. In andere landen hebben spelers dat pas op oudere leeftijd."

Vitesse versterkte zich tot dusver met vier spelers: Jay-Roy Grot, Armando Obispo, Charlie Musonda en Tomas Hajek.

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: